Mircea Lucescu a demisionat de la Dinamo Kiev, după doar patru zile de la semnarea contractului. Ce l-a deranjat pe antrenorul român

Postat la: 27.07.2020 - 19:16

Antrenorul român Mircea Lucescu nu a rezistat decât patru zile pe banca echipei ucrainene Dinamo Kiev. Directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, a anunțat - luni - în exclusivitate că antrenorul român Mircea Lucescu (74 de ani) a rupt contractul cu ucrainenii de la Dinamo Kiev, după doar patru zile de la semnarea sa!

Mircea Lucescu a semnat cu Dinamo Kiev, joia trecută, pentru o sumă fabuloasă, dar între timp s-a răzgândit. Totul a pornit de la faptul că „Il Luce" a antrenat-o, timp de 12 ani, pe rivala Șahtior Donețk și fanii echipei Dinamo Kiev l-au contestat încă de la început, pentru acest fapt, apoi chiar au trecut la amenințări. Acest lucru a fost de neacceptat pentru antrenorul român, care și-a anunțat plecarea, prin intermediul unui comunicat:

„Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev. Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.

N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective. Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.

Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legătură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare. Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale. Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu