Olanda este noua campioană mondială la handbal feminin

Postat la: 15.12.2019 - 15:59

Echipa naţională de handbal feminin a Olandei a câştigat finala Campionatului Mondial din Japonia în faţa selecţionatei Spaniei, scor 30-29 (16-13)

Acesta este primul titlul mondial la handbal feminin cucerit de olandeze. Reprezentativa pregătită de selecţionerul francez Emmanuel Mayonnade (36 de ani) a mai ajuns în finala turneului final, în urmă cu patru ani, atunci când a pierdut în faţa naţionalei Norvegiei.

Spania a fost în avantaj la începutul meciului, în minutul 8, ibericele aveau scorul de partea lor, 7-3. Olandezele au egalat la 9 şi la 12, iar la pauză tabela de marcaj arată 16-13 pentru actuala "regina a lumii". În repriza a doua, Olanda a continuat să fie în avantaj. În minutul 59 tabela de marcaj arăta 29-29, moment în care echipa pregătită de Emmanuel Mayonnade a câştigat dramatic meciul, după ce Lois Abbingh a transformat lovitura de şapte metri decisivă, cu şase secunde înainte de final.

"Trebuie să fim pregătiţi să facem încă un meci mare", a spus selecţionerul Olandei, Emmanuel Mayonnade, înaintea meciului cu Spania, potrivit digisport.ro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu