20 ianuarie, cea mai deprimantă zi din an. Cum putem să facem față fenomenului Lunea Albastră: „Crește numărul pacienților depresivi"

Postat la: 20.01.2020 - 12:12

Lunea Albastră, denumită cea mai deprimantă zi din an, poate face numeroase victime. Specialiștii sunt de părere că în această zi, tot mai mulți oameni suferă de depresie și unii dintre ei chiar se prezintă cu tentative suicidale.

După ce veselia Sărbătorilor de Iarnă trece și se golesc frigiderele, dar și portofelele, oamenii experimentează o senzație nu tocmai plăcută. Specialiștii susțin că azi, 20 ianuarie, este cea mai depresivă zi din an, zi în care oamenii ajung chiar și la tentative suicidale.

Potrivit informațiilor oferite de a1.ro, Lunea Albastră poate fi combătută prin activități pe care persoanele în cauză le consideră a fi relaxante, cum ar fi plimbările în aer liber, sportul în aer liber sau la sală, ieșirile la un film și multe altele, în funcție de preferințele fiecăruia. „În luna ianuarie creşte numărul pacienților depresivi, a celor care vin şi se adresează Spitalului de Psihiatrie Socola, până în acest moment la camera de gardă avem deja 1000 de prezentari. Au fost şi depresivi și pacienţi care s-au adresat cu tentative suicidare", a declarat Andreea Nester, medic specialist psihiatru Institutul Socola Iași.

Sursa citată mai informează că în anul 2005, un specialist britanic a spus că a 3-a zi de luni din ianuarie va fi mereu cea mai deprimantă. Portofelele goale și trecerea Sărbătorilor, precum și întoarcerea la serviciu sunt cauze ce pot declanșa depresia, dar și dorința de sinucidere, pentru unii oameni.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu