Adjunctul ambasadorului britanic în Ungaria a murit de coronavirus. El avea 37 de ani

Postat la: 26.03.2020 - 07:53

Adjunctul şefului misiunii diplomatice a Marii Britanii la Budapesta, Steven Dick, este a zecea victimă a noului coronavirus în Ungaria, au informat miercuri Reuters şi Press Association, citând Ambasada Regatului Unit în capitala ungară.

Diplomatul în vârstă de 37 de ani, care ocupa acest post din decembrie anul trecut, a decedat marţi, a precizat Foreign Office. Cel mai recent bilanţ al pandemiei anunţat de Ungaria a consemnat miercuri dimineaţa că moartea unui cetăţean britanic ridică numărul victimelor produse de noul virus în această ţară la zece. În total, în Ungaria au fost confirmate 226 de infectări.

Ministrul britanic de externe Dominic Raab a transmis într-un comunicat condoleanţe părinţilor diplomatului, adăugând că acesta „şi-a reprezentat ţara cu mare talent şi pasiune şi toţi cei care l-au cunoscut şi au lucrat cu el îi vor simţi lipsa".

Înainte de venirea sa în Ungaria, în iunie 2019, Steven Dick a mai lucrat în Arabia Saudită, Afganistan şi Siria, potrivit portalului de ştiri Index.hu. Corespondentul cotidianului The Guardian în Europa centrală, Shaun Walker, a transmis pe Twitter că a discutat cu Steven Dick săptămâna trecută şi acesta i-a spus că a fost infectat, dar se simte bine, a menţionat Index.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu