Alexandru Rafila: Ne aşteptăm să avem o creştere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă şi a mortalităţii

Postat la: 03.08.2020 23:13

Alexandru Rafila, directorul Societății Române de Microbiologie, anunţă că este de așteptat ca această perioadă pe care o traversăm acum, cu peste 1.000 de cazuri noi în fiecare zi, să aibă consecință creșterea numărului de pacienți în stare gravă și chiar decese peste câtva timp.

România înregistrează transmitere comunitară accentuată, iar cifrele raportate arată o creştere record a numărului de cazuri de la Terapie Intensivă. Alexandru Rafila, directorul Societăţii Române de Microbiologie, precizează că există un decalaj între creșterea numărului de îmbolnăviri și creșterea numărului de cazuri grave, pentru că un pacient nu are nevoie chiar de a doua zi de terapie intensivă, boala se agravează într-o perioadă de timp.

E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate. Pentru că un om care se îmbolnăvește nu intră de a doua zi la ATI, boala se agravează în timp. În următoarele săptămâni ne așteptăm să avem o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității. Dacă am 1.200 de cazuri zilnic, ecoul acestor cazuri se întregistrează după o perioadă. Rafila a punctat că, statistic, 5% din pacienții Covid-19 dezvoltă o formă gravă a bolii și au nevoie de terapie intensivă. De asemenea, Rafila a mai spus că este important ca sistemul sanitar să fie pregătit pentru această evoluție, care este predictibilă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu