Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_ee8m38n5u1ujsvfktjruhf2180, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Ambasadorul SUA la București: "România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare"

Ambasadorul SUA la București: "România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare"

Postat la: 01.08.2020 18:30

România va găzdui efective suplimentare de militari americani în următoarea perioadă, a declararat, vineri, Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la București. Anunțul, făcut la reuniunea de la Eforie Nord a Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite, vine în contextul în care Casa Albă a luat decizia de a retrage o parte din trupele staționate în Germania.

O parte a acestor trupe urmează a fi relocate în alte state din Europa, printre care și România. "Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică", a declarat Adrian Zuckerman, conform Ambasada SUA în România.

"Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale", a adăugat ambasadorul SUA la București.

Adrian Zuckerman a mai spus că parteneriatul româno-american este special, cele două țări luptând umăr la umăr și împotriva pandemiei de coronavirus. Astfel, guvernul Statelor Unite și companiile americane care operează în România și-au intensificat acțiunile pentru a sprijini eforturile de ajutorare a României în urma COVID-19. Un doctor din SUA a lucrat 134 de zile la rând cu pacienți COVID. Într-o săptămână a semnat cele mai multe certificate de deces din cariera sa.

"Printr-un grant de 800.000 de dolari, lucrăm cu Crucea Roșie Română pentru a asigura comunităților rurale și altor comunități vulnerabile instrumentele adecvate pentru a combate această pandemie", a spus Zuckerman.

"De asemenea, România a ajutat Statele Unite în multe moduri pentru a combate COVID. A trimis medici, asistente și alți specialiști în Statele Unite pentru a ajuta la împărtășirea lecțiilor valoroase învățate în timpul combaterii COVID în România și pentru a ajuta personalul medical să trateze americanii bolnavi. Parteneriatul american-român este cu adevărat special", a conchis ambasadorul american.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu