Câți bani a primit o fată de 14 ani pentru a inventat un tratament anticoronavirus care este foarte promitator

Postat la: 19.10.2020 - 09:36

Anika Chebrolu, din Frisco, Texas, a primit deja titlul de cel mai tânăr om de știință de top din America. Chebrolu este în clasa a 8-a și a câștigat concursul 3M Young Scientist, pentru contribuția sa în dezvoltarea unui potențial tratament pentru coronavirus.

Ea este în vârstă de 14 ani si a primit un premiu de 25.000 de dolari pentru dezvoltarea unui tratament anti-COVID-19, care se anunta extrem de promitator. „Este minunat. Încă încerc să conștientizez tot ce mi se întâmplă", a spus tânăra la un post local de televiziune. „Am dezvoltat această moleculă care se atașează de o anumită proteină a virusului Sars-Cov-2 și îi blochează funcționarea", a explicat adolescenta. Chebrolu a început prin a dezvolta un tratament pentru gripa sezonieră, dar, ca și alți oameni de știință, și-a schimba planurile după pandemia de coronavirus.

Pentru a găsi un medicament, tânăra folosește mai multe software-uri pentru a identifica cum și unde se va atașa molecula de virusul Sars-Cov-2. Nu se precizează dacă cercetarea sa a fost aplicată pe celule sau un model viu. Fata de 14 a fost inspirată în munca sa de suferința celor care au avut coronavirus, dar și de bunicul ei, care a încurajat-o să exceleze în lumea științei. „Bunicul meu, pe când eram mai mică, m-a împins mereu spre știință. Era profesor de chimie și îmi spunea mereu să învăț tabelul periodic al elementelor și alte lucruri despre știință și cu timpul m-am îndrăgostit de disciplină", a povestit adolescenta din SUA.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu