Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_6p6gg39l022l7cd8l3t13fsg14, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Capsula Crew Dragon a SpaceX revine pe Pământ, după zborul istoric către Stația Spațială Internațională

Capsula Crew Dragon a SpaceX revine pe Pământ, după zborul istoric către Stația Spațială Internațională

Postat la: 02.08.2020 10:37

Capsula Crew Dragon a Space X s-a detașat sâmbătă de Stația Spațială Internațională pentru a reveni pe Terra. La bordul ei se află astronauții americani Bob Behnken și Doug Hurley, care au petrecut mai bine de două luni în spațiu, relatează Agerpres.

"Detaşare confirmată. Dragon efectuează patru lansări pentru a se îndepărta de @Space_Station", a postat pe Twitter SpaceX, alături de imagini în care se vede capsula care părăseşte SSI. Astronauții au părăsit Stația Spațială Internațională sâmbătă, la ora 23:35 GMT. Călătoria înapoi spre Pământ ar urma să dureze aproximativ 19 ore și se așteaptă ca cei doi astronauți să aterizeze în largul coastei Florida la ora 14:41, luând sfârșit astfel o misiune istorică de testare a operaţiunilor de zbor spaţial uman pentru SpaceX.

SpaceX lansează Crew Dragon, prima misiune privată cu doi oameni: Bob Behnken și Doug Hurley, la bordul capsulei Crew Dragon. În luna mai, cei doi astronauţi au devenit primii oameni aflaţi la bordul unei nave spaţiale private care au ajuns pe ISS. A fost prima lansare de pe teritoriul SUA după aproape un deceniu şi prima dată când o companie privată a trimis astronauţi pe orbită.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu