Ce păţesc românii care ajung de mâine în Italia

Postat la: 24.07.2020 - 20:06

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat vineri că a semnat un ordin care instituie carantina pentru persoanele din România şi Bulgaria, decizie menită să prevină creşterea numărului de cazuri de COVID-19 importate, transmite Reuters.

"Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi", a explicat ministrul italian într-o postare pe Facebook.

Corriere della Sera notează că mai multe ţări din afara UE şi a Spaţiului Schengen sunt exceptate de la obligativitatea carantinei. Este vorba de Maroc, Algeria, Tunisia, Georgia, Canada, Uruguay, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi Rwanda.

În Italia lucrează aproximativ un milion de cetăţeni români, majoritatea în sectorul construcţiilor şi în servicii de asistenţă. Reintensificarea epidemiei în România şi Bulgaria, cu efectul deciziei carantinei în Italia, va avea sigur un impact puternic asupra sectorului de asistenţă la domiciliu, notează, la rândul său, cotidianul La Repubblica.

România a înregistrat în ultimele trei zile peste o mie de infecătări noi cu virusul Sars-CoV-2.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu