Ce riscă premierul Ludovic Orban după ce a fumat în biroul său

Postat la: 30.05.2020 12:55

O poză în care premierul fumează în biroul său a devenit virală vineri pe internet. Ludovic Orban a recunoscut că a încălcat legea şi e dispus să plătească amenda. Fumatul în spaţiile închise de la locul de muncă e interzis, iar amenda pentru persoanele fizice ajunge la 500 de lei.

Din martie 2016, fumatul este interzis complet în toate spaţiile spaţiile publice închise (inclusiv baruri, discoteci şi restaurante), precum şi în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii (inclusiv cele în aer liber). După ce a fost surprins fumând în biroul său, premierul Orban riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Aceeaşi sancţiune o riscă şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, surprins cu un trabuc în mână.

Potrivit Legii 15/2016, sacţiunea contravenţională poate fi aplicată de poliţişti, jandarmi sau reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. În plus, fumatul la locul de muncă, în alte locuri decât cele special amenajate, poate atrage şi sancţiuni disciplinare din partea angajatorului, sancţiuni care pleacă de la un avertisment scris şi pot ajunge la diminuarea salariului şi chiar încheierea raporturilor de muncă.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu