Cel puțin 14 morți și peste 400 de răniți în urma cutremurului din Marea Egee

Postat la: 31.10.2020 - 06:36

Cel puțin 14 persoane au murit în Turcia și două în Grecia, iar alte 419 au fost rănite în urma puternicului cutremur din Marea Egee, petrecut vineri.

Seismul, estimat la 6,7 grade pe scara Richter (7 grade din alte surse, n. red.) a provocat prăbușirea mai multor clădiri din vestul Turciei, dar și din insula Samos din Grecia, au anunțat autoritățile din cele două țări, citate de Agepres. „În total, 12 dintre compatrioţii noştri şi-au pierdut viaţa şi alţi 419 au fost răniţi", a anunţat Agenţia guvernamentală de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD). Autoritățile de la Atena au anunțat și ele decesul a două persoane, dar în acest moment nu este clar care este numărul răniților în Grecia. Cele două victime din Grecia erau doi adolescenți, un băiat și o fată, care au murit în orașul Vathy din insula Samos, după ce un zid s-a prăbușit peste ei.

Autoritățile din Turcia anunță că echipele de intervenție au reușit să scoată deja cel puțin 70 de supraviețuitori de sub dărâmături, însă cel mai probabil multe persoane sunt încă prinse sub tonele de moloz. Imaginile transmise de posturile de televiziune arată şi numeroşi localnici care se alătură eforturilor depuse de echipele de intervenţie care au sosit lângă ruinele unei clădiri prăbuşite în districtul Bayrakli din Izmir. Imobilul avea şapte etaje şi includea 21 de apartamente. Două femei, din care una avea bandaje în zona capului, au fost salvate de pe acoperişul unei clădiri.

Semnalul de telefonie mobilă a fost temporar întrerupt în oraş, iar traficul rutier a fost afectat de ambuteiaje în urma panicii de care au fost cuprinşi numeroşi conducători auto. AFAD i-a îndemnat pe rezidenţi să se îndepărteze de clădirile avariate, să evite traficul rutier şi să oprească aparatele electrocasnice pentru a preveni izbucnirea unor incendii. Şi în Grecia, mai multe clădiri de pe insula Samos au fost avariate în urma puternicului seism.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu