Chestorul Gelu Marin Oltean, fost șef DIPI, arestat preventiv!

Postat la: 16.12.2019 - 11:23

Trei persoane, printre care fostul șef al DIPI (Departamentul de Informații și Protecție Internă), chestor Oltean Gelu Marin, au fost propuse spre arestare preventivă, astăzi, la Tribunalul Brașov, iar judecătorul de drepturi și libertăți a admis măsura, în această seară, conform informațiilor postate pe site-ul instanței.

„(...) Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Braşov în dosar penal nr. 226D/P/2019 şi în consecinţă: În baza art. 202 al 1,3 Cod procedură penală, art. 223 al 2 Cod procedură penală, art 226 Cod Procedură Penală dispune luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.12.2019 şi până la data de 13.01.2020 inclusiv faţă de inculpaţii : YOUNESS AMAL-VANESSA CNP: LISHMAN THOMAS IVOR MOWBRAY, OLTEAN GELU MARIN i Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Dispune plata serviciilor de traducere realizate de interpretul autorizat Dudiţa Ioana în regim de urgenţă, simultan şi în zi nelucrătoare în intervalul de timp 14,00-18,30 din fondurile alocate Tribunalului Braşov sume care rămân în sarcina statului potrivit art 275 alin 6 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 15.12.2019 orele 19.50", se detaliază pe site.

Nu se menționează, însă, care este infracțiunea de care sunt acuzați cei trei. Potrivit stiripesurse.ro, ar fi vorba despre trafic de droguri. Inculpata din dosar ar fi chiar logodnica lui Oltean. Cei doi, alături de cetățeanul englez menționat, s-ar fi ocupat de trafic de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce contine Ayahuasca, potrivit digi24.ro. Numele chestorului a fost legat și de alte scandaluri - detalii AICI. Amintim că toți cei trei inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție.

 

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu