Cum a fost calculată incidența cazurilor Covid-19 în București. Indicatorul a scăzut la 2,75 în Capitală

Postat la: 17.10.2020 - 16:17

În București, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la 14 zile, a fost calculată de Direcția de Sănătate Publică folosind numărul de infecții raportat, dar fără a lua în calcul cazurile din focare, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

"Din datele pe care le-am primit, numărul de cazuri pozitive în ultimele 14 zile la care a fost realizată raportarea DSP este de 6.040 (fără focare), raportat la populația comunicată de Direcția pentru Evidența Persoanelor de 2.196.979. Numărul cazurilor din focare a fost de 552", precizează GCS. Sâmbătă, pentru București, a fost raportat un indice de 2,75 cazuri la mia de locuitori în 14 zile, după ce vineri fusese anunțat unul de 2,81, iar joi unul de 2,89. GCS spune că nu el efectuează aceste calcule, ci doar le comunică centralizat, pe baza datelor primite:

"Ele sunt realizate de fiecare DSP în parte. Sunt 2 referințe diferite (cazurile raportate ca fiind pozitive până la data transmiterii buletinului / cazurile înregistrate ca fiind pozitive în funcție de data prelucrării testului, cele în funcție de care se calculează rata de incidență). Metodologia DSP se raportează la cea de-a doua referință, adică la cazurile pozitivate de la momentul înregistrării în aplicație, din care se scad cazurile înregistrate în focare, și se raportează la populația înregistrată conform Direcției pentru Evidența Persoanelor".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu