Deputatul Emanuel Ungureanu a depus plângere penală împotriva şefei TVR Doina Gradea

Postat la: 07.08.2020 - 09:31

Deputatul USR Emanuel Ungureanu s-a prezentat joi la sediul DNA unde a depus o plângere penală împotriva șefei TVR, Doina Gradea, legat de gestionarea nelegală a bunurilor aflate în proprietatea Societății Române de Televiziune.

„Am venit la DNA astăzi să depun o plângere penală împotriva doamnei Gradea, şefa Televiziunii Române, cea care a încercat să înstrăineze un imobil din Cluj-Napoca, vorbim despre sediul TVR Cluj de pe strada Meziad numărul 4. Pentru clujeni este simplu să înţeleagă este vorba despre zona de la capătul străzii Clăbucet, în zona Mănăştur. E vorba de o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi acolo unde acum 12 ani în urma unui schimb de terenuri TVR Cluj a primit sediul unei şcoli, o şcoală care a rămas în paragină, nici TVR Cluj nu a folosit acel teren, nu s-a construit acolo nimic", a declarat Emanuel Ungureanu, la ieşirea din sediul DNA, citat de news.ro.

Deputatul USR a acuzat că Doina Gradea a încercat să dea la schimb un teren revendicat al Televiziunii Române, care nu aparţinea acestei instituţii, iar această situaţie a ajuns în instanţă.

„Din anexa 2 din Legea numărul 41/1994, acest teren din Aleea Meziad din cartierul Mănăştur din Cluj Napoca nu face parte din imobile aflate în proprietatea statului român şi date în baza legii în administrarea şi folosinţă a Societăţii Române de Televiziune. Mai mult, acesta nu este un imobil intrat în mod abuziv în proprietatea statului, ci este un imobil care a intrat în proprietatea Societăţii Române de Televiziune prin plata efectivă a unui preţ şi a altor operaţiuni juridice. Este evident că acest teren nu putea fi oferit spre compensare şi s-a realizat o confuzie între ceea ce înseamnă patrimoniul propriu al Societăţii Române de Televiziune cu patrimoniul Statului Român primit în administrare ceea ce este o operaţiune abuzivă şi nelegală, aducându-se prejudicii patrimoniale enorme Societăţii Române de Televiziune", a explicat deputatul USR.

El a mai acuzat-o pe Doina Gradea se crede stăpână pe nişte bunuri care nu îi aparţin.

„Doamna Gradea practic se crede stăpână pe nişte bunuri care nu îi aparţin, nu s-a consultat cu mare parte din Consiliul de Administraţie când a luat aceste decizii şi practic a pus pe masă în instanţă compensarea între un teren de 300 şi ceva de metri pătraţi pe strada Dorobanţilor, care face după estimările noastre în jur de 750 de mii de euro şi a pus la schimb în instanţă un teren care valorează peste un milion şi jumătate de euro. Deci în consecinţă vorbim despre schimb de terenuri făcut în mod ilegal şi tentativa se pedepseşte dar şi dacă s-ar fi vrut compensarea să spunem legală a acestor terenuri, exista o pagubă pentru că nu poţi să compari 750.000 de euro cu un un milion şi jumătate", a mai afirmat Emanuel Ungureanu.

Doina Gradea se lovește de tensiuni și în interiorul Televiziunii Publice unde o parte din conducerea TVR cere demiterea ei. Cinci membri din Consiliul de Administrație al SRTv au semnat, la finalul lunii iulie, o scrisoare prin care cer Parlamentului revocarea șefei TVR, anunță Sindicatul MediaSind.

Principalele reproșuri pe care aceștia le aduc șefei postului public sunt legate de faptul că „TVR nu-și mai îndeplinește misiunea publică", iar „audiența tinde spre zero", susțin sindicaliștii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu