DNA a cerut pedeapsa maximă pentru Arhiepiscopul Tomisului. Ce a hotărât Curtea de Apel

Postat la: 22.05.2019 - 17:24

Procurorii DNA au solicitat, miercuri, condamnarea Arhiepiscopului Tomisului. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie este judecat pentru obținere ilegală de fonduri europene. Procurorii cer închisoarea cu executare și ca pedeapsa să fie cât mai apropiată de maximum legal.

Arhiepiscopul pledează pentru nevinovăția sa și spune că faptele din reghizitoriul DNA nu sunt reale. Avocata sa, Maria Vasii, a solicitat achitarea Înalt Prea Sfinţitului.

Curtea de Apel Constanța a amânat să dea un verdict până pe 29 mai, decizia care urmează să fie pronunțată nefiind una definitivă.

Pe langă această solicitare, procurorul DNA, prezent la ședință, a mai cerut ca inculpații Ciprian-Ioan Cojocaru și Bogdan-Petrişor Malaxa să primească pedepse medii pentru acuzațiile aduse, Gheorghe Nadoleanu şi Stere Beca sa fie sancționați aproape de minimum legal, iar inculpatul Aurelian Ştefan să fie condamnat cu suspendare.

DNA mai urmărește ca Arhiepiscopul Tomisului să achite un prejudiciu de circa 1,3 milioane de lei.

„Nu mă simt incriminat de nicio acuzaţie din rechizitoriu", a spus Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Procurorii DNA îl acuză pe Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, că s-a folosit cu rea-credință de documente sau declarații false pentru a putea accesa fonduri europene.

Magistratul Cristian Deliorga a hotărât ca pronunțarea să fie dată pe 29 mai. Chiar și așa, hotărârea Curții de Apel Constanța nu va fi una definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu