Excepţiile interzicerii cumulului pensiei cu salariul- cei cu pensii mici, aleşii şi judecătorii CCR

Postat la: 14.12.2019 - 08:58

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le-a prezentat membrilor Executivului, vineri seara, propunerile sale privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, excepţie făcând cei cu pensie mai mică decât salariul minim brut.

"Am propus Cabinetului să analizăm oportunitatea prevederilor legate de interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public, în sensul în care am propus un mecanism pentru stabilirea modului în care, în mod obiectiv, o persoană să poată alege între pensie şi salariu în condiţiile în care salariul este din sistemul public", a declarat Violeta Alexandru.

Ea a precizat că opţiunea ar urma să se facă în 15 zile, fiind la latitudinea persoanei să opteze între pensie şi salariu. De asemenea, a prezentat excepţiile acestei interziceri.

"Am propus ca cei a căror pensie nu depăşeşte salariul minim brut pe ţară să poată realiza acest cumul, astfel încât să nu afectăm categorii care au un nivel de venit redus. Am stabilit faptul că aceste prevederi nu vor fi aplicate astfel încât să fie afectat un drept, cum este dreptul de a fi ales, aşa cum spun şi hotărâri ale CCR. Cu alte cuvinte am ţinut cont de hotărârile Curţii şi am explicat că ele nu se pot aplica aleşilor din plan centra şi local, respectiv judecătorilor CCR", a mai spus ministrul Muncii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu