Experiment inedit făcut de un medic: Am alergat aproape 35 de kilometri purtând mască de protecție și nu mi-a afectat nivelul de oxigen!

Postat la: 26.07.2020 - 20:01

Un medic din Yorkshire, Marea Britanie, a alergat aproximativ 35 de kilometri purtând mască de protecție pentru a demonstra că nu reduce nivelul de oxigen, în contextul în care unii susțin că din această cauză nu sunt de acord cu purtarea acesteia.

Tom Lawton este medic la Unitatea de Terapie Intensivă de la Bradford Royal Infirmary, Marea Britanie, și a lucrat în timpul pandemiei de coronavirus. Acesta a explicat pe Twitter că a văzut „cele mai groaznice efecte pe care coronavirusul" le are asupra oamenilor. Pentru a distruge mitul potrivit căruia purtarea măștii de protecție reduce nivelul de oxigen, dar și pentru a-i încuraja pe oameni le poarte atunci când ies din casă, Tom Lawton a decis să alerge spre locul de muncă (precum și la întoarcerea de la serviciu) purtând mască de protecție.

De asemenea, Tom Lawton a înființat o pagină GoFundMe pentru a strânge bani pentru The Trussell Trust, care operează bănci de produse alimentare în Bradford și în întreaga Mare Britanie. „Susțin foarte mult toate lucrurile care ne ajută pe toți să rămânem în siguranță", a scris medicul pe pagina GoFundMe. „Prin urmare, m-a enervat dezinformarea care apare în jurul măștii de protecție și a scăderii nivelului de oxigen, precum și mesajele confuze cu privire la momentul în care să le porți (în interior!)" Tom Lawton a explicat că fusese triatlet, dar din cauza pandemiei nu a mai putut practica.

„Așadar, ca să prind doi iepuri dintr-o lovitură, voi alerga la și de la serviciu purtând o mască și având un aparat care măsoară nivelul de oxigen. Voi posta fotografii (Twitter și Instagram, @LawtonTri). Între alergări, voi avea grijă de pacienți (unii bolnavi de COVID-19) și voi purta mască. Dacă pot alerga aproape 35 de kilometri purtând mască de protecție, atunci și tu o poți purta atunci când mergi la magazin", a scris acesta pe Twitter.

Ulterior, medicul a anunțat pe platforma de socializare că a terminat cursa. „Nu mi-am scos deloc masca iar nivelul de oxigen s-a menținut la 98% de fiecare dată când am verificat aparatul", a anunțat acesta. „Vă rugăm să nu ezitați să-mi menționați povestea atunci când cineva sugerează că este rău pentru dvs. să o purtgați. Rămâneți în siguranță - și fără Covid", a mai scris medicul. Experimentul medicului englez demonstreează informarea dată de OMS: „Utilizarea prelungită a măștilor medicale poate fi incomodă. Cu toate acestea, nu duce la intoxicație cu CO2 și nici deficiență de oxigen".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu