Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_bs0jn099d6q2me34qoshb824g6, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Expert american: „Vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo"

Expert american: „Vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo"

Postat la: 09.07.2020 11:46

Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanţei sociale şi purtatul măştilor.

De altfel, în octombrie 2019, Eric Toner şi o echipă de cercetători au realizat o simulare de pandemiei la New York, parcurgând diverse scenarii despre modul în care locuitorii, autorităţile şi operatorii economic privaţi ar reacţiona la o asemenea ameninţare, scrie foxnews.com.

Un lucru important evidenţiat de studiu a fost că acoperirea feţei este o apărare vitală împotriva răspândirii virusului. Eric Toner consideră că răspândirea COVID-19 nu va încetini în SUA sau oriunde în lume, chiar dacă statele încep să se redeschidă treptat. „Nu va fi nicio pauză vara asta şi va fi un val mare în toamnă. Este clar că avem o creştere semnificativă a cazurilor în vară, iar situaţia vor continua. Şi va continua până când vom reaplica restricţiile", a spus cercetătorul.

Comparând noul coronavirus cu gripa sezonieră, cercetătorul crede că până când va exista un vaccin, cea mai bună apărare este păstrarea distanţei sociale şi purtarea măştilor: „Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială. Este destul de simplu. Dacă îţi acoperi faţa, atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care interacţionezi, riscul de transmitere scade".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu