Fostul fotomodel Andrei Baciu a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării

Postat la: 24.01.2020 - 09:22

Andrei Baciu, fostul fotomodel propus ca ministru al Sănătății înaintea învestirii Guvernului Cioloș, a fost numit, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, hotărârea fiind publicată în Monitorul Oficial.

„Decizia privind numirea domnului Andrei Baciu în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației", arată decizia semnată de șeful Executivului publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Premierul l-a mai numit pe Teodor Tiberiu Alin Ion în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Adrian-Nicolae Enache a fost numit în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului.

Oana Maria Sava a devenit vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, potrivit deciziei premierului care apare în Monitorul Oficial, iar Adrian Haralambie Bidu în postul de comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, al Gărzii Național de Mediu.

Chirurgul Andrei Baciu fusese propus de fostul premierul Dacian Cioloş la Ministerului Sănătăţii şi retras înaintea votului de învestire, s-a înscris în PNL în 2016.

Deşi, iniţial îl popusese pe Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătăţii, premierul Dacian Cioloş a decis să facă o altă nominalizare în noiembrie 2015, după ce pe Facebook au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model.

Nominalizarea lui Andrei Baciu la Ministerul Sănătății a fost, de asemenea, contestată de medici şi manageri de spitale s-au arătat contrariaţi la aflarea veştii că acesta ar putea fi ministru.

Medicii au motivat atunci că Baciu nu are nici pregătirea şi nici experienţa necesare pentru a conduce o instituţie publică de dimensiunea şi cu greutatea celei pentru care a fost propus, care se ocupă de întreg sistemul sanitar.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu