Furtunile se prelungesc! Un nou Cod Galben de la ANM. Vremea a luat-o razna

Postat la: 20.05.2019 - 11:44

Se pare că vremea nu dă semne de îmbunătățire. ANM a emis un nou Cod Galben, valabil pentru două zile, care este activ în cea mai mare parte a țării.

Începând de luni, ora 12.00, până marți la ora 22.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, care se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină.

Vremea continuă să fie instabilă şi la începutul acestei săptămâni. Luni, 20 mai 2019, va intra în vigoare de la prânz un alt cod galben de furtună care vizează cea mai mare parte a ţării și care este valabil până marți, 21 mai, ora 6:00, scrie Digi24.

Meteorologii anunță că vor fi cantități de apă însemnate, iar instabilitate atmosferică va fi accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse chiar 40-60 l/mp.

În funcție de evoluții, meteorologii vor emite mesaje de avertizare pentru vreme severă imediată (de tip nowcasting) care sunt valabile pentru zone și perioade de timp restrânse.

Vremea instabilă va cuprinde nordul şi centrul ţării, toată Oltenia, partea de est a Crişanei şi Banatului, precum şi vestul Munteniei. Vor fi averse ce vor aduce cantităţi importante de apă care vor depăşi 25 l/mp şi, izolat, 60 l/mp. Prin urmare, va fi risc ridicat de inundaţii. În plus, vor fi fenomene electrice, vânt cu aspect de vijelie şi condiţii de grindină, mai ales că temperaturile vor fi foarte ridicate şi vor ajunge din nou până la 29 de grade Celsius în sud. În rest, fenomenele vor apărea pe suprafeţe mai mici, spre seară.

În Bucureşti, luni, 20 mai 2019, este o zi caldă şi frumoasă, iar termometrele vor indica până la 27-28 de grade Celsius. Din orele serii, norii se vor aduna şi vor aduce ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, iar vântul se va intensifica.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu