Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă, până la sfârşitului anului, un medicament imunomodulator

Postat la: 19.10.2020 - 09:34

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a anunțat duminică faptul că Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă, până la sfârşitului anului, un medicament imunomodulator!

„Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare. Totodată, se lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor să poată să poată să producă vaccinul.

Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârştiul anului„, a precizat Nicolae Ciucă, ministrul Apărării. Echipa Institutului de Cercetare Devoltare Medico-Militară Cantacuzino, care lucrează de mai bine de șase luni la un proiect legat de posibila producere a unui vaccin sau a unui ser terapeutic anti-COVID, a ajuns în faza a doua de studiu, rezultatul fiind cât se poate de promițător.

Contactat telefonic, directorul știntific al institutului, dr. Adrian Onu, a declarat pentru GÂNDUL.RO că „totul a constat în expresia unor fragmente de proteină S a virusului corona care se află ori în zona de legare de receptori ori din zone apropiate. Noi am încercat să folosim două zone bine localizate. S-a reușit producerea celor două fragmente de proteină S, purificate, concentrate, legate cu adjuvant și, în final, rezultatul este că acestea reușesc să producă anticorpi de bună calitate.

Până acum, s-au făcut deja câteva experimente pentru producerea de ser terapeutic pe animal și rezultatele sunt încurajatoare". Aceste rezultate au fost prezentate și la Conferința de imunologie-dermatologie care s-a desfășurat, recent, în spațiul on line. La institut se desfășoară studiul pentru producerea de vaccin în parteneriat cu Centrul OncoGen de la Timișoara, cercetările fiind coordonate de prof. Univ. Mircea Ioan Popa.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu