IPS Ioan al Banatului, către neomarxiştii USR-Plus: "In apa în care v-am botezat am pus stropi din sângele eroilor de la Revoluţie"

Postat la: 31.10.2020 - 06:19

Prezent în studioul Radio Vocea Evangheliei, IPS Ioan al Banatului, profund emoţionat şi cu lacrimi în ochi, le-a răspuns atât celor care astăzi lovesc în Biserică, cât şi neomarxiştilor de la USR-Plus care au refuzat sa jure cu mana pe Biblie.

„Mesaj dedicat celor care ne denigrează", a ţinut încă de la începutul interviului să precizeze. „Nu denigraţi o instituţie sau un edificiu, ci pe Hristos." „Cel care ridică braţul minţii trebuie să ştie că se luptă cu Hristos, Cel care nu a fost învins niciodată. El a biruit până şi moartea." Le-a cerut celor care hulesc: „Nu-l mai răstigniţi pe HRISTOS a doua oară."

Pentru ascensiunea mişcărilor neomarxiste şi aderenţa lor la publicul tânăr, Părintele, Întâistătătorul Banatului, se consideră şi el vinovat, alături de păstorii de suflete, că nu au făcut destul pentru a împărtăşi din potirul lui Hristos celor trecuţi prin grele încercări. „Astăzi, cei care înfig suliţa în coasta lui Hristos sunt cei care au fost botezaţi în sângele martirilor de la Timişoara, Bucureşti sau din alte locuri," a mai spus Înalt Prea Sfinţia Sa.

A ţinut să mărturisească faptul că după 1989, celor botezaţi în apă li s-au pus picuri din sângele libertăţii dobândite pe străzile Timişoarei din timpul Revoluţiei. El a mai spus că Hrisos a fost în mijlocul mulţimii care lupta pentru libertate. „A fost la Operă, printre oameni, nu a venit apoi să ceară certificat de revoluţionar." Mulţimea a scandat din toată inima, îşi mai aminteşte părintele: „Cu noi este Dumnezeu!" „Există Dumnezeu!" Şi a fost pentru că drept credincioşii l-au chemat.

Despre discursul urii, IPS Ioan a spus că există trei factori: s-au împuţinat rugăciunile, nu-l mai chemăm pe Dumnezeu, nu mai facem fapte bune. Tinerilor le-a recomandat să-l cheme pe Marele Învăţător să le rezolve temele. Îi va ajuta aşa cum a făcut şi cu marii savanţi ai lumii, fără să le ceară nimic a doua zi. A recomandat credincioşilor să se roage: „Binecuvântează, Doamne, ţara asta!"

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu