Legatura dintre sex si instalarea menopauzei

Postat la: 19.01.2020 - 11:46

Femeile care fac sex saptamanal sau chiar lunar au un risc mai mic de a intra la menopauza timpuriu, comparativ cu cele in cazul carora asta se intampla mai putin decat lunar, arata un studiu de anvergura.

Conform studiului publicat de jurnalul Royal Society Open Science si citat de Medical Xpress, femeile care au activitate sexuala saptamanal au un risc cu 28% mai mic de instalare a menopauzei in general, fata de cele care au astfel de actvitati mai putin de o data pe luna. Pana acum, e cel mai amplu studiu realizat vreodata pe aceasta tema, fiind folosite ca subiecti aproape 3.000 de femei, intervievate la fiecare 10 ani.

In sfera activitatilor sexuale sunt incluse atat contactul intim propriu-zis, cat si sexul oral, atingerile erotice sau autostimularea. La studiu au luat parte mai cu seama femei caucaziene (48%) si majoritatea aveau o forma de instruire mai inalta decat liceul. In general, aveau doi copii, cele mai multe erau casatorite sau intr-o relatie (78%) si locuiau cu partenerul (68%).

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu