Meteorologii anunță apariția unui fenomen înspăimântător în România: Imagine surprinsă în Botoșani

Postat la: 16.07.2019 - 09:36

Fenomenele extreme se înmulțesc în România, iar specialiștii spun că ar trebui să ne obișnuim cu ele.

În mai multe orașe din România au apărut fuioare cu aspect de tornadă, care i-au înspăimântat pe oameni. În ultimele luni, meteorologii au emis sute de avertizări de cod roșu de vreme extremă, destul de rare în urmă cu 10 sau 15 ani.

De altfel, aceste fenomene sunt tot mai frecvente în România, iar ultimii ani arata ca modificarea climei nu mai este doar un avertisment, ci o realitate. Săptămânal, meteorologii emit sute de avertizări imediate de furtuni şi instabilitate atmosferică.

"Au fost celule de furtună, în care a existat rotaţie şi a fost o tentativă de formare, a fost de fapt o pâlnie. Sigur că din aceste pâlnii se poate dezvolta o tornadă, dar nu a fost cazul în situaţia de față. Cred că e deja un fenomen care la noi nu mai e noutate", a declarat, pentru ProTV, Robert Balasz, meteorolog.

O astfel de imagine a fost surprinsă zilele trecute și în județul Botoșani, fotografia fiind postată pe Facebook (Meteo Nord Est). Este vorba despre un nor pâlnie (funnel cloud), iar fotografia a fost făcută în localitatea Ungureni.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu