Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_42dr0ehp14piio5i1p6bsihv14, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Meteorologii spun că 2020 va fi cel mai călduros an din istorie

Meteorologii spun că 2020 va fi cel mai călduros an din istorie

Postat la: 14.02.2020 19:31

Meteorologii spun prima lună a anului 2020 este cea mai călduroasă din istorie, iar în Antarctica s-au înregistrat 20,7 grade Celsius, în timp ce bucăţi imense de gheaţă s-au rupt din gheţari.

Ianuarie 2020 a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani, spun meteorologii, care anunţă că tot anul va fi extrem de călduros. „Este posibil să fie foarte cald, Deja primele două luni pentru mare parte a continentului, inclusiv zona ţării noastre, au fost luni călduroase. Şi februarie va fi cu valori peste mediile ultimelor decenii", a spus meteorologul Teodora Cumpănaşu, de la ANM.

Nu doar la noi a fost cald. Ianuarie 2020 a fost cea mai fierbinte lună ianuarie din ultimii 141 de ani. Temperatura medie a fost cu 0,02 grade Celsius mai ridicată ca cea înregistrată în 2016, când se stabilise precedentul record. Şocul cel mai mare a fost în Antarctica, unde temeperatura a atins 20,7 grade Celsius.

„Este un record pentru orice staţie meteo de oriunde în Antarctica. Dacă te duci acolo vara, pentru că acum e vară acolo (...) temperatura nu depăşeşte, în general 0 grade Celsius. Deci o temepratură de 21 de grade Celsius e ceva important", a spus, la CBS, Gavin Schmidt, climatolog. Din cauza căldurii, o bucată de gheaţă cât statul Malta s-a rupt din gheţarul Pine Island.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu