Mii de femei din Coreea de Nord, vândute ca sclave sexuale în China

Postat la: 22.05.2019 - 10:28

Mii de femei nord-coreene sunt vândute în China, ca mirese sau ca prostituate, potrivit unui nou raport al organizației Korea Future Initiative, scrie CNN.

Investigația condusă de instituția londoneză Korea Future Initiative (KFI) include mărturii șocante ale unor fete cu vârste începând de la 12 ani, legate de acte de viol sau de participarea forțată la cybersex timp de zile întregi, fără acces la hrană. Problema traficului de persoane de sex feminin a luat amploare în ultimii ani, aparent din cauza unei creșteri a cererii venite din partea pieței negre a Chinei.

Nu există statistici oficiale legate de numărul femeilor din Coreea de Nord care părăsesc țara. însă grupurile de ajutor umanitar au raportat că zeci de mii de nord-coreeni trăiesc în China ca refugiați. KFI susține că numărul acestora ar putea ajunge la 200.000.

Organizația non-profit KFI se concentrează pe femeile, copiii și minoritățile din Coreea de Nord, victime ale aubuzurilor. Aceasta estimează că aproximativ 60% dintre femeile nord-coreene refugiate în China fac parte din rețelele de trafic sexual.

"Într-un moment în care o parte semnificativă din capitalul global este investită în China, este foarte grav faptul că femeile nord-coreene sunt lăsate să se stingă în sclavie sexuală", a declarat KFI.

"Condamnarea nu este suficientă. Doar acțiuni palpabile pot avea efect în ceea ce privește traficul de persoane, se pot opune unui regim care detestă femeile și pot ajuta la salvarea sclavilor sexuali din China."

Alcătuirea raportului a durat 2 ani, potrivit organizației, iar autorii susțin că au intervievat peste 45 de supraviețuitori și victime ale violenței sexuale, ale căror mărturii prezintă o industrie interconectată și complexă care atinge profituri uriașe din traficul femeilor.

Cei care sunt prinși de autoritățile chineze în timp ce încearcă să părăsească Coreea de Nord trecând granița cu China, sunt repatriați forțat, deoarece China îi consideră imigranți economici, nu refugiați.

În contextul în care populația masculină în China este acum cu mult mai mare decât cea feminină, indivizii care fac trafic de persoane răspund unei cereri în acest sens, punând la dispoziție soții în schimbul unei sume de bani.

Human Rights Watch a declarat că femeilor le este promisă o cale de a ajunge în Coreea de Sud, însă sunt vândute apoi ca mirese sau ca prostituate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu