Nelu Tataru: Aglomerarea sectiilor ATI este principala ingrijorare, nu numarul mare de cazuri asimptomatice sau cu simptome usoare

Postat la: 16.07.2020 - 17:22

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, joi, la Brasov, ca in acest moment nu se pune problema revenirii la starea de urgenta, insa a mentionat ca luarea unor masuri "mai grave" depinde de cresterea numarului de cazuri grave.

Intrebat daca este posibil ca, odata cu inceputul sezonului rece, sa se revina la starea de urgenta, ministrul a replicat ca, in acest moment, nu este cazul.

"Noi trebuie sa ne gandim la tot ce vine in decurs de o zi, o saptamana, 14 zile, evaluarea fiecarei zone, a fiecarui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecarei zone, aglomerari umane sau urbane in care aceasta transmitere poate fi accentuata, a fiecarei zone turistice de unde, odata infectati, cetatenii nostri s-ar putea intoarce acasa (transmitand la randul lor infectia - n.r.), evaluarea atenta a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi sa putem sa gestionam acest moment, dar numai cu respectarea regulilor si responsabilitate", a spus Tataru, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, adoptarea unor masuri mai grave depinde de o eventuala crestere accentuata a numarului de cazuri care necesita spitalizare pe terapie intensiva.

"Aceste infectari au anumita gravitate. Daca sunt asimptomatice sau cu simptome usoare ca numar mare, nu este o problema mare, dar daca sunt grave, la persoane varstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera sectiile ATI, atunci ne vom gandi si la masuri mai grave. Dar, in acest moment nu este cazul", a punctat ministrul Sanatatii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu