Nelu Tătaru spune ce ne așteaptă: "Internarea asimptomaticilor se va face în maxim 48 de ore"

Postat la: 15.07.2020 09:44

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că bolnavii de COVID-19 care nu prezintă simptome vor fi internați timp de 48 de ore, iar mai apoi vor putea fi izolați la domiciliu, timp de 14 zile. Ministrul Sănătății a mai spus că fiecare pacient va avea dreptul de a refuza tratamentul.

„Am participat la ședința Comisiei juridice, am adus argumentele ministerului și ale mele, ca profesionist. Sper ca în continuarea ședinței și votul care va urma să meargă pe același parcurs pe care l-am discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spitale. Internarea asimptomaticilor cu evaluare în maxim 48 de ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la COVID.

Iar pentru cei care sunt simptomatici, în funcție de simptomatologie, ei vor urma internarea în spital până la ameliorare, cu condiția că dacă este mai devreme decât cele 14 zile, să meargă în izolare până la cele 14 zile", a mai spus ministrul Sănătății. Legea carantinei este dezbătută în Parlament de mai multe zile. În lipsa unor norme legislative, pacienții cu COVID-19 nu pot fi internați.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu