Nereguli de 5,77 MLD de Euro la achiziţiile publice, contestate la CNSC

Postat la: 30.05.2020 - 09:45

Din Raportul anual al Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) reies nereguli contestate, în cadrul procedurilor de achiziţii publice, în valoare de 5,77 Miliarde de Euro.

Valoarea procedurilor anulate de Consiliu a depãşit 244 milioane EURO. 83,20% din valoarea totală estimată a procedurilor iniţiate în S.E.A.P. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.), organism de jurisdicţie specificã în domeniul achiziţilor publice creat în scopul garantãrii respectãrii legislaţiei de cãtre autoritãţile contractante,, a înregistrat în anul 2019 un numãr de 2.803 contestaţii formulate de operatorii economici astfel cã de la înfiinţarea sa, în septembrie 2006, şi până la 31.12.2019, la Consiliu au fost înregistrate un număr de 67.824 de contestaţii formulate de operatorii economici.

Analizând evoluţia numărului contestaţiilor (dosarelor) înregistrate la C.N.S.C. pe parcursul anului 2019 s-a constatat că o scãdere cu 22,72% comparativ cu anul precedent, diminuarea având drept cauzã introducerea obligãrii operatorilor economici de a constitui o cauţiune pentru întreaga perioadã cuprinsã între data depunerii contestaţiei şi pânã la expirarea perioadei de 30 de zile de la data rãmânerii definitive a hotãrârii, cauţiune al cãrui cuantum se stabileşte în funcţie de tipul şi valoarea estimate/stabilitã a contractului de urmeazã a fi atribuit şi de tipul autoritãţii contractante şi care poate ajunge pânã la valoarea maximã de 880.000 RON, se arată în comunicatul de presă trimis mass-media.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu