O femeie a încasat 16 ani o pensie mai mică din cauza unui „cod greșit". Funcționarii dau vina tot pe ea

Postat la: 02.07.2020 - 10:49

O femeie a primit o altă pensie, mai mică decât cea care i se cuvenea legal, timp de 16 ani. Totul din cauza unui funcţionar care a trecut în sistem un cod greşit. Şefa respectivului angajat din cadrul Casei Judeţene de Pensii Alba spune că nu are timp să verifice tot ce fac oamenii din subordinea sa şi dă vina tot pe pensionară că nu a venit să sesizeze eroarea.

În 2002, Ana Bîrloncea se pensionează anticipat. Doi ani mai târziu împlinește vârsta legală de pensionare și depune un nou dosar. I se aprobă, iar Casa de Pensii Alba îi emite noua decizie de pensionare, pentru limită de vârstă. De data aceasta, un funcționar a introdus în baza de date un cod greşit. Astfel, timp de 16 ani, femeia a continuat să încaseze o pensia mai mică decât cea care i se cuvenea.

În 2002, la pensionarea anticipată, pensia Anei Bîrloncea a fost de 400 de lei. A crescut până anul acesta la 704 lei. Dacă ar fi luat pensia calculată corect, ar trebuit să ia cu vreo 40 de lei pe lună mai mult. În 16 ani, înseamnă 7.300 de lei. Legea nu permite să i se restituie decât banii pe trei ani în urmă şi nu pe toţi cei 16 ani.

Şefa de la compartimentul plăţi acceptă că oamenii din subordine au greşit, dar spune că nu are timp să îi verifice pe toţi. În plus, aceasta adaugă că pensionara e de vină, că ea nu a descoperit greșeala și n-a venit să o raporteze.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu