O nouă lege intră în vigoare: Mașinile parcate pe trotuar vor putea fi ridicate

Postat la: 27.11.2020 - 10:52

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat-o. Prin urmare, șoferii care își vor mai lăsa mașinile pe trotuar, în zonele pietonale sau pe spații verzi, se vor alege nu numai cu amendă, ci vor fi nevoiți să plătească și taxa suplimentară care vine cu ridicarea mașinii.

În lipsa unor locuri de parcare suficiente, trotuarele de pe străzile din București sunt invadate de mașini. La orice pas, pietonii sunt nevoiți să se strecoare printre autoturisme pentru a ajunge la detinație. Uneori, pietonii preferă sa le ocolească mergând direct pe partea carosabilului. În lipsa locurilor de parcare, șoferii nu se gândesc decât să-și lase mașina, totuși, undeva. Nu mai iau în considerare că pietonilor nu le rămâne loc să circule.

Până acum, potrivit Codului Rutier, era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și de pe domeniul public. Adică, o mașină parcată pe prima bandă de circulație putea fi ridicată de autorități, în timp ce un autoturism lăsat pe trotuar nu. Noua lege, care îndreaptă această omisiune, va intra în vigoare din weekend.

„De la începutul anului și până în prezent, la nivelul municipiului București au fost aplicate peste 15 000 de sancțiuni contravenționale pentru oprirea neregulamentară, respectiv peste 1900 de sancțiuni contravenționale pentru staționare neregulamentară", spune Claudiu Costea, de la Brigada Rutieră București. Amenda minimă pentru parcările neregulamentare este de 290 de lei, iar cea maximă de 725 de lei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu