Politistul care a agresat sexual 18 persoane, intre care si doi copii, a fost condamnat la 19 ani de inchisoare

Postat la: 16.07.2020 - 17:20

Politistul Eugen Stan a fost condamnat la 19 ani inchisoare, el fiind acuzat de savarsirea a 18 infractiuni de agresiune sexuala, printre victime fiind si minori.

Potrivit Parchetului General, in perioada 2 noiembrie 2009 - 5 ianuarie 2018, Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu varste intre 5 si 38 de ani, in diferite locuri de pe raza municipiului Bucuresti.

Procurorii sustin ca modul de operare al lui Eugen Stan viza, in general, urmarirea victimelor in drumul lor spre blocurile in care locuiau, infractiunile fiind savarsite sub constrangerea exercitata de inculpat, in scara imobilelor sau in lift.

Pe 8 ianuarie 2018, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Eugen Stan vizand, in primul rand, savarsirea infractiunii de agresiune sexuala asupra a doi minori, de 5, respectiv de 9 ani, la data respectiva inculpatul fiind angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Prin ordonanta din 9 ianuarie 2018 a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus preluarea cauzei de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa ICCJ.

Pe parcursul urmaririi penale au fost preluate mai multe dosare de la parchete de pe langa judecatoriile de sector din Bucuresti avand ca obiect, de asemenea, savarsirea unor infractiuni de agresiune sexuala de catre Eugen Stan, acestea fiind reunite intr-un singur dosar.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

 

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu