Preot militar din Garnizoana Timișoara, ucis de noul coronavirus. Bărbatul avea 37 de ani și era tatăl a trei copii

Postat la: 24.09.2020 - 07:44

Preotul militar al Garnizoanei Timișoara, Radu Cosmin Bogdan, a murit - miercuri - la vârsta de 37 de ani după ce a fost confirmat cu Covid-19. Potrivit Mitropoliei Banatului, acesta era născut în 1983 și avea trei copii.

„Astăzi (miercuri-n.r.) a plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2, un om extaordinar și un colaborator apropiat al Instituției Prefectului Județul Timiș, Părintele Radu Cosmin Bogdan, preotul militar al Garnizoanei Timișoara", a transmis Prefectura județului Timiș pe pagina de Facebook. Acesta a slujit la Catedrala mitropolitană din Timișoara și la mai multe biserici din oraș, iar în 2010 a fost numit prin concurs preot militar la Brigada 18 infanterie Banat.

„Pentru activitatea sa deosebită, atât în plan pastoral cât și muzical, a fost fost hirotesit întru iconom stavrofor. Preotul militar dr. Radu-Cosmin Bogdan a fost un slujitor vrednic, înzestrat de Dumnezeu cu mulți talanți, dar și cu o inimă blândă, caldă și deschisă către militarii și credincioșii pe care i-a păstorit de-a lungul anilor", au anunțat reprezentanții Mitropoliei Banatului, citați de Mediafax.

Ulterior, un mesaj emoționant a fost postat și pe pagina de Facebook a unității militare la care activa, Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal". „O veste extrem de tristă şi dureroasă. (...) Militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere DECEBAL îşi exprimă regretul pentru greaua pierdere și transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate", au scris, printre altele, colegii săi.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu