Primarul Baluta incalca pe banda rulanta Codul Aministrativ, hotararile consiliului local fiind lovite de nulitate

Postat la: 16.07.2019 - 17:37

Consilierul PNL in consiliul local al Sectorului 4, Razvan Sava, atrage atentia intr-o postare pe Facebook ca primarul Daniel Baluta incalca legea si ca hotararile luate in consiliu pot fi lovite de nulitate:

"Record pentru primarul pesedist al sectorului 4 - cele 20 de proiecte de hotărâri aflate pe ordinea de zi a sedinței de ieri a consiliului local pot fi lovite de nulitate întrucât Băluță a ignorat legile aflate în vigoare. Trecând peste faptul că a reușit să confere premonitoriu un caracter extraordinar ședinței care a fost convocată încă de pe 1 iulie, gravitatea stă în altă parte. Cele 20 de proiecte de hotărâri intrate pe ordinea de zi a consiliului au fost inițiate de dl. Băluță în baza Legea administrației publice locale nr. 215/2001, cu modificările și completările ulterioare.

Ceea ce a uitat domnul Băluță e faptul că de la data de 5 iulie 2019 a intrat în vigoare Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, emisă de doamna Dăncilă, colega domniei sale de partid. Cu alte cuvinte, dl. Băluță a inițiat ilegal proiectele de hotărâre, în baza unei legi anterioare care nu mai exista la momentul ședinței de consiliu, deci ILEGAL.

În plus, mare parte din acestea nu au avut avizul obligatoriu al comisiilor de specialitate ale consiliului local. Din aceste motive, in calitate de consilier local al Partidului Național Liberal voi sesiza instituția Prefectului Municipiului București pentru verificarea condițiilor de legalitate ale fiecărui proiect de hotărâre în parte.

Sigurele excepții, care prin natura lor au un pronunțat caracter de urgență, sunt proiectele referitoare la desfășurarea programului de permanență al unor grădinițe din sectorul 4 pe tot parcursul verii, proiectul referitor la investiția necesară pentru cele 3 rezerve destinate marilor arși și proiectul privind premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură.", scrie Razvan Sava pe pagina sa de Facebook.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu