Raed Arafat a calculat când se poate intra din nou în stare de urgență

Postat la: 26.07.2020 - 14:54

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, estimează o creștere progresivă a cazurilor de Covid-19 în următoarea săptămână. Arafat analizează datele comunicate zilnic de Institutul Național de Sănătate Publică și spune că România se îndreaptă spre acel prag de noi cazuri de Covid-19 care, odată atins, va impune intrarea în starea de urgență, cu restricțiile specifice.

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august. Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă. 20% - 30% vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri.", a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU a adăugat că Spitalele încep să resimtă din plin supra-aglomerarea cu bolnavi infectați și acum trebuie găsite de urgență soluții alternative pentru locul de tratare a celor îmbolnăviți. „Ne pregătim de scenariul cel mai rău, avem clar că numărul cazurilor active va crește și este o creștere exponențială și acest lucru îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaților este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc și înseamnă că există creștere continuă a cazurilor active.", a mai spus secretarul de stat.

România bate record după record în fiecare zi în ceea ce privește numărul românilor care se infectează cu Covid-19 și, în ciuda amenzilor și controalelor la terase și pe Litoral, această evoluție nu poate fi stopată. În ultimele 5 zile, potrivit datelor oficiale, în România s-au înregistrat în total 5.539 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. De asemenea, pe secțiile de terapie intensivă sunt peste 300 bolnavi în stare gravă, cei mai mulți dintre ei conectați la aparatele de ventilat mecanic.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu