Ren Zhengfei, fondatorul Huawei: "Am rămas în termeni buni cu Google"

Postat la: 18.09.2019 - 18:39

În plin război economic între Statele Unite și China, fondatorul și CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei spune că e în continuare deschis dialogului cu S.U.A., cu care dorește să continue colaborarea.

În cel mai recent interviu, Ren a vorbit deschis despre provocările pe care încearcă să le depășească Huawei, în contextul actual. Compania chineză speră la ce e mai bine, dar se pregătește pentru ce e mai rău.

"Reporter: În cursul acestei luni, cred că veți lansa Mate 30, noul telefon. În acest moment, va avea aplicații Android și Google disponibile pe el? Care sunt cele mai recente știri în acest sens?

Ren: Seria Mate 30 nu va avea pre-instalat ecosistemul Google Mobile Services (GMS).

Reporter: Aceasta mă duce la următoarea întrebare. Dacă lansați un telefon care nu are suita completă de aplicații Google, este corect să credem că volumul pe care îl vindeți în afara Chinei va fi mult mai mic decât în trecut? Și în urma acestui fapt, sugerează că firma va înregistra o lovitură financiară destul de puternică în a doua jumătate a anului, în trimestrul IV?

Ren: Am dori să continuăm să folosim Android, pentru că am rămas în termeni buni cu Google. Chiar dacă guvernul S.U.A. nu ne va permite să continuăm să folosim Android, avem alternativele noastre. Ne va lua doi-trei ani pentru a înlocui Android cu propriul nostru sistem, timp în care vânzările de telefoane pe piețele din afara Chinei vor înregistra o oarecare scădere. Credem că este de înțeles. Smartphone-urile noastre au caracteristicile lor unice pe lângă aplicațiile din ecosistem, deci credem că vor fi mult mai mulți clienți cărora le vor plăcea și care vor accepta produsele noastre. Vom lansa seria Mate 30 la München, pe 19 septembrie, și veți afla atunci ce caracteristici au.

Reporter: În această perioadă, în care este posibil să fiți nevoiți să vă lansați propriul sistem, credeți că este posibil ca o companie să fie împinsă să facă pierderi?

Ren: Nu, creșterea noastră va încetini, dar nu vom vedea pierderi", a mai declarat Ren Zhengfei, încrezător.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu