Saci de cadavre şi liste ale inamicilor politici: planul pentru sfârşitul lumii al unor ofiţeri de poliţie şi rezervişti de extremă dreaptă din Germania

Postat la: 06.08.2020 - 08:27

Interviuri şi mărturii din ancheta poliţiei germane au surprins formarea unui grup de extremă dreaptă, Crucea Nordică, desprins dintr-o reţea online pentru militari şi persoane cu vederi extremiste creată de un membru al forţelor de elită speciale, Kommando Spezialkräfte (KSK).

Grupul s-a reunit în jurul unui ofiţer de poliţie Marko Gross, bun lunetist, şi a creat un plan pentru sfârşitul lumii, Ziua X, când ordinea socială se va prăbuşi. Membrii săi erau oameni cu „abilităţi speciale" - avocaţi, politicieni, rezervişti, doctori, ingineri. Grupări extremiste precum Crucea Nordică nu sunt limitate la armată, unde au fost recent deconspirate, ci au o infiltrare mai adâncă în societatea germană. Fenomenul a fost amplificat de sosirea migranţilor şi refugiaţilor din zone de conflict, în 2015.

Autorităţile germane i-au adus în faţa justiţiei pe unii membrii ai grupării, după trei de ani de zile - o anchetă pentru terorism domestic este în curs.La percheziţii s-au descoperit saci de cadavre şi var nestins.

Într-un interviu pentru New Yok Times, Gross spune că erau „un sat întreg" şi că nu plănuiau asasinate,. Totuşi mărturii din anchetă şi raiduri ale poliţiei au revelat o listă de inamici politici, depozite de arme şi probabil colaboratori din poliţie. Dar ei se pregăteau totodată pentru sfârşitul lumii, Ziua X, momentul în care extremişti dedicaţi îşi salvează naţiunea - şi identificaseră o locaţie sigură unde să se refugieze.

Mult timp autorităţile au considerat ideile de natură aproape fantastică - în pofida propagării lor în cercurile de dreapta. Apoi au realizat că aceste scenarii sunt un pretext şi acte de terorism domestic pot fi comise în mod real.

Politicienii din statul Mecklenburg - Pomerania Inferioară, unde a fost fondată Crucea Nordică, spun că celulele sunt peste tot - forţele speciale, din care o întreagă companie a fost desfiinţată, au fost doar vârful aisbergului.

„Mişcarea are amprente în multe locuri. Toată această vorbărie despre Ziua X poate părea pură fantezie. Dar dacă te uiţi cu atenţie, vezi cât de repede ajunge plan serios - şi complot", a spus Dirk Friedriszik, parlamentar.

Serviciile de informaţii au aflat despre grup în 2016 şi abia în 2017 a fost deschisă o anchetă, Doar un singur membru al grupului, liderul neoficial, a fost pus sub acuzare şi a primit 21 de luni de închisoare cu suspendare anul trecut. Procurorii au făcut apel. Din cei circa 30 de membri ai grupării, alţi doi, un ofiţer de poliţie şi un avocat sunt anchetaţi pentru suspiciune de terorism. Experţii în extremism subliniază că sunt vizaţi indivizi, nu reţele.

Ameninţarea terorismului domestic a devenit reală în Germania după ce anul trecut un politician regional a fost ucis de un neo-nazist în landul Hesse. Computerele poliţiei au fost sparte de neonazişti care s-au folosit de informaţii confidenţiale pentru ameninţări cu moartea.

La fel, unii membri ai Crucii Nordice aveau o listă cu inamici politici de eliminat. Unul din ei era chiar un politician local, Heiko Böhringer - după ancheta acesta s-a convins că nu e vorba doar de nişte ţicniţi inofensivi, ci oameni cu planuri concrete.

Gruparea s-a format la Güstrow, un oraş de provincie din nord-estul Germaniei. Membri s-au întâlnit la poligonul de tragere de aici, spune Axel Moll, un decorator local cu licenţă de vânătoare şi cu un dulap de arme acasă. Gross, ofiţer de recunoaştere în armată înainte ca batalionul său să fie absorbit forţelor speciale KSK, era un obişnuit al poligonului. Un altul era Frank Thiel, instructor de tragere pentru unităţile armatei şi poliţiei. Ei aveau un lucru în comun: revolta faţă de migranţi, potenţiali invadatori terorişti, şi destabilizatori ai ordinii sociale. Thiel a aflat despre un forum cu informaţii legate de securitate şi pregătire în caz de criză pe când conducea un training pentru forţele speciale . În fruntea lui se afla un soldat, André Schmitt. Dar Gross a dorit un grup local şi aşa a apărut Crucea Nordică, în ianuarie 2016.

Pe atunci acesta şi un alt ofiţer de poliţie din grup făceau parte din noul partid de extremă dreapta, Alternativa pentru Germania.

Întâlnirile grupului aveau loc deasupra sălii de gimnastică a unui membru, unde aveau şi invitaţi din alte grupuri de dreapta. Apoi grupul s-a sudat şi s-a concentrat asupra unei singurie ambiţii - pregătirea pentru Ziua X.

Au început sa adune provizii pentru 100 de zile: alimente, benzină, muniţie, medicamente. Au găsit şi o casă sigură pentru ei şi familiile lor, la marginile unui fost sat de vacanţă comunist, în pădure. Aici aveau un izvor de apă, un mic lac şi o pădure unde puteau vâna.

Întrebat dacă nu e o viziune exagerată, Moll, decoratorul, a spus: „naivitate vestică", explicând că au fost deja martorii prăbuşirii unui sistem, astfel că: „înveţi să citeşti printre rânduri. E un avantaj". Membrii grupului au trăit în Berlinul de Est. În 2016, după sosirea şi mai multor migranţi şi a atacurilor teroriste din Europa, pregătirile au fost accelerate, inclusiv militar şi logistic. S-au stabilit puncte de preluare, un spital improvizat echipat şi o casă mobilă.

„Scenariul era că ceva rău urma să se întâmple. Ne-am consultat: pentru ce să ne pregătim? Şi am decis că dacă vrem să facem asta, atunci vom merge până la capăt", a spus Gross.

Dar ce însemna asta? Gross spune că planul viza sfârşitul lumii, nu asasinate sau acte de violenţă. Dar alţi membri ai grupului spun altceva.

„Urma ca oamenii să fie adunaţi şi ucişi", a declarat anchetatorilor Horst Schelsk, fost ofiţer în forţele aeriene. Varianta lui e disputată de ceilalţi. Totul s-a pus la cale la o întâlnire într-un loc de popas la care au luat parte şi cei doi membri anchetaţi pentru terorism domestic - un poliţist, Haik J,şi un avocat şi politician local, Jan Henrik H - un radical. Acesta ţinea un dosar cu nume, adrese şi poze ale politicienilor locali consideraţi inamici - unii pro-imigranţi. Unele date erau notate de mână şi erau luate de pe computere ale poliţiei. Acesta a vorbit grupului de persoane din dosar „dăunătoare" statului ce trebuiau eliminate. Schelski, creatorul grupului online, un rezervist, spune că s-a distanţat de grup când Jan Henrik H a întrebat de transportul captivilor prin puncte de control dacă s-ar crea tulburări sociale.

Raidurile poliţiei la casele membrilor au dezvăluit arme, muniţie, liste de inamici şi o comandă de saci pentru cadavre şi var nestins. Gross a explicat că sacii erau buni pentru a proteja de ploaie şi a transporta bunuri mari.

Politicianul local ameninţat cu moartea, Böhringer, a povestit că poliţişti au schiţat planul casei motivând că îl vor proteja. Schiţa a fost găsită la percheziţia casei unui alt membru, Haik J, poliţist, şi el prezent la întâlnirea de la popas.

Asta a dovedit că planul era unul concret, nu doar imaginat.

Gross a fost intervievat de New York Times la casa sa din satul Banzkow - plină de imagini cu arme, vizată de raiduri ale poliţiei, în 2017 -când s-au găsit peste 20 de arme şi 23.800 de cartuşe, respectiv în 2019 - când au fost găsite şi mai multe cartuşe şi o mitralieră Uzi. A fost arestat pentru posesie de arme, iar în ancheta de terorism e doar martor, nu suspect .

„Cineva care adună atâta muniţie acasă, are tendinţe de extremă dreaptă şi postează comentarii extremiste pe forumuri nu face pregătiri inofensive pentru sfârşitul lumii. Marko G are un rol-cheie", a spus ministrul de interne al landului, Lorenz Caffier, care a dat de multe ori mâna cu Gross la trainingurile anuale ale forţelor speciale.

Muniţia provenea din depozite de armament ale armatei şi poliţiei. Trei ofiţeri de poliţie sunt anchetaţi pentru o presupusă implicare.

Gross spune că oraşele multiculturale din Germania sunt un „califat" şi singura scăpare de migranţi este în Germania rurală din est unde oamenii încă poarte nume germane.

Gross are afinităţi cu extrema-dreapta de multă vreme: încă din 2009 colegi din poliţie s-au plâns că a adus cărţi despre nazism la muncă, dar nu s-au luat niciun fel de măsuri .

El vorbeşte de frustrarea armatei şi poliţistilor în legătură cu migranţii, infracţionalitatea şi mass media mainstream. Abonat la canalul de You Tube al portalului rus RT, caută surse alternative de informare. Guvernul aduce migranţi în secret, noaptea. Coronavirusul e conspiraţie ca să-i lipsească pe cetăţeni de drepturi, iar Merkel lucrează pentru Statul profund global. Ziua X va veni - prăbuşirea economiei va antrena revolte sau Germania va rămâne în întuneric după închiderea făbricilor de cărbune.

Gross spune că adăpostul de siguranţă e încă activ, ca şi reţeaua - care ar fi adunat 2.000 de persoane cu aceleaşi vederi din Germania şi lume.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu