Savanții americani anunță că un vaccin COVID-19 va fi disponibil în câteva luni

Postat la: 06.06.2020 - 10:55

Specialiştii în boli infecţioase de la Institutele Naţionale de Sănătate şi Cercetare pentru Cancer Fred Hutchinson din Statele Unite spun că şansele de a dezvolta un vaccin pentru Covid-19 până în ianuarie sunt o provocare extrem de ambiţioasă, dar este posibilă, scrie CNN.

„Totul va trebui să meargă incredibil de perfect pentru ca acest lucră să se întâmple", a spus dr. Larry Corey, un expert de top în virusologie, imunologie şi dezvoltare de vaccinuri şi membru al diviziei de vaccinuri şi boli infecţioase la Fred Hutch, scrie mediafax.ro.

„Evident, primul vaccin scos, care este acest vaccin ARN, indiferent dacă este Pfizer sau Moderna, va trebui să funcţioneze extraordinar de bine pentru a primi un răspuns favorabil până în ianuarie", a mai spus specialistul citat de CNN.

„Cu cât eficacitatea este mai mare sau mai bună, cu atât este mai scurt timpul necesar pentru a arăta că un vaccin este eficient. Se poate întâmpla asta până în ianuarie? Răspunsul este da", a adăugat Corey.

„Toţi oamenii de ştiinţă din lume, oamenii de ştiinţă şi politicienii pot face predicţii sau pot fi încurajaţi de date, dar singurul lucru care contează când tragem linie este dacă în urma unui studiu controlat cu placebo ne arată că vaccinul funcţionează şi reduce riscul ca cineva să facă forme severe de Covid-19", au conchis experţii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu