Schelete umane şi muniţie de război, descoperite în Munţii Vrancei. Ce vechime au acestea

Postat la: 02.08.2020 10:45

Descoperirea a fost făcută de către un bărbat, cu ajutorul unui detector de metale. Muniţia a fost ridicată de către pirotehniştii de la ISU Vrancea.

Un bărbat a găsit sămbătă, pe raza comunei Soveja, cu ajutorul unui detector de metale, muniţie de război şi mai multe fragmente osoase. Cel mai probabil, în funcţie de ce vor spune şi experţii, vestigiile descoperite provin din timpul Primului Război Mondial, cunoscut fiind faptul că zona Soveja a fost teatrul unor crunte bătălii.

"La faţa locului, în punctul Rachitasu care se afla la aproximativ 8 km de localitatea Soveja, poliţiştii Sectiei 10 Politie Rurală Panciu, insotiti de o echipă de criminalişti au găsit mai multe fragmente osoase, de origine umană, cu un grad ridicat de degradare precum si muniţie.La o primă examinare, s-a stabilit faptul că fragmentele osoase ar avea o vechime de aproximativ 100 de ani", potrivit IPJ Vrancea.

Munitia a fost ridicata de catre pirotehnistii ISU Vrancea. "După asanarea terenului, specialiştii pirotehnicieni au ridicat 179 cartuşe calibru 7,92 şi 1 grenadă de mână defensivă. Muniţia a fost preluată şi transportată în condiţii de siguranţă la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii. Fragmentele de oseminte au fost ridicate, iar poliţiştii continuă cercetările pentru ucidere din culpă, anunţă ISU Vrancea.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu