Sindicat din Sanatate: Daca refuzati in continuare testarea personalului, nu va mai avea cine sa va trateze!

Postat la: 26.03.2020 13:42

Federatia Solidaritatea Sanitara transmite, joi, ca, daca nu se testeaza personalul medical pentru infectarea cu coronavirus, in curand nu va mai avea cine sa trateze pacientii.

Sindicalistii solicita testarea de urgenta a personalului care a intrat in contact cu cazuri confirmate de coronavirus, dar si testarea intregului personal medical.

"Desi presedintele Romaniei a solicitat public autoritatilor sa testeze cu prioritate salariatii din Sanatate, in conditiile in care absenta testarii a generat tragedia de la Spitalul Judetean Suceava, contaminand de-a valma salariati si pacienti; in contextul in care spitalele publice se inchid unul dupa altul din cauza contaminarii in masa a salariatilor, ce nu poate fi intrerupta in absenta testarii; in timp ce ministrul Sanatatii anunta testarea in masa a tuturor locuitorilor din Bucuresti, iar secretarii de stat din acelasi minister vorbesc de testarea in masa in toate aglomerarile urbane; autoritatile statului mentin in continuare procedurile care au generat acest dezastru, refuzand testarea salariatilor care au intrat in contact cu pacienti si/sau persoane confirmate ca fiind infectate COVID 19", a transmis, joi, Federatia Solidaritatea Sanitara, printr-un comunicat de presa.

Cum au ajuns medicii sa cada primii. Tabloul contaminarilor in randul cadrelor medicale

Potrivit sindicalistilor, pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica pot fi gasite Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) si Algoritmul de testare pentru COVID-19, internare si externare, care prevad in mod expres ca:

- Testarea COVID 19 se face doar la personalul medico-sanitar simptomatic.
- Nu se face testarea personalului medico-sanitar contact asimptomatic al unui caz confirmat.

"Aceasta este reteta dezastrului din sanatate; a celui prezent si a celui viitor", au mai transmis sindicalistii care cer modificarea urgenta a procedurilor de testare.

Sindicalistii cer:

- Testarea de urgenta a tuturor salariatilor din sanatate care: au intrat in contact cu persoane confirmate ca fiind infectate COVID 19, simptomatici si asimptomatici; au intrat in contact cu persoane suspicionate COVID 19 sau care sunt contacti ale unor persoane infectate.

- Testarea tuturor salariatilor din sanatate.

"Aceasta situatie ne intareste suspiciunea existentei unei intentii ascunse a guvernantilor de a practica imunizarea fortata a salariatilor din Sanatate, prin incalcarea dreptului acestora la protectia sanatatii si a securitatii in munca. Federatia Solidaritatea Sanitara respinge categoric o astfel de procedura, ea incalcand in mod grav drepturile fundamentale ale salariatilor si ale membrilor familiilor acestora", au mai transmis sindicalistii.

Acestia sustin ca, in forma initiala a Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), era prevazuta testarea tuturor salariatilor contacti, simptomatici si asimptomatici.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu