Trump ameninţă că va scoate armata pe străzi

Postat la: 02.06.2020 - 11:36

Președintele Donald Trump a promis, luni, că va scoate armata pe străzi pentru a opri protestele, potrivit Reuters. Dar cum întunericul a căzut la câteva ore după declaraţia președintelui din Grădina Trandafirilor de la Casa Albă, violența a izbucnit pentru a șaptea noapte.

Demonstranții au dat foc unui centru comercial din Los Angeles și au jefuit magazinele din New York. "Primarii și guvernatorii trebuie să organizeze o prezenţă copleșitoare a forțelor de ordine pe străzi până la stingerea violenței", a spus Trump. „Dacă un oraș sau stat refuză să ia măsurile necesare pentru a apăra viața și proprietatea cetăţenilor lor, atunci voi scoate armata Statelor Unite și voi rezolva rapid problema în locul acestora."

În urma declaraţiei făcute, Trump a plecat de la Casa Albă printr-un cordon de securitate făcut în apropierea Bisericii Episcopale Sf. Ioan, unde s-a şi fotografiat cu fiica sa Ivanka şi cu procurorul general William Barr. Episcopul de Washington D. C., Michale Curry, a criticat utilizarea fundalului bisericii pentru o poză de familie, „în scopuri politice, partizane".

În spaţiile de lângă Casa Albă, forțele de securitate, formate din poliția militară a Gărzii Naționale, Serviciul Secret, poliția Departamentului Securității Interne, precum și poliția din districtul Columbia, au curăţat zona de demonstranţi. La câteva ore după evenimentul de la Washington, mii de americani au ieșit pe străzile din Brooklyn, strigând „dreptate, acum!" - în timp ce mașinile claxonau alături, unii șoferi făcând semne de susţinere a protestatarilor.

Imaginile date de televiziuni aseară au arătat mari violenţe în New York: ferestre sparte, magazinele de lux de pe Fifth Avenue din Manhattan jefuite. Doi polițiști au fost loviţi de o mașină la o manifestația din Buffalo, New York, luni seara. Şoferul şi pasagerii autovehiculului sunt, conform Reuters, în custodia Poliţiei. Potrivit acesteia nu e clar dacă incidentul a fost unul intenţionat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu