Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_t2i38m82c55586ps8j1bj52n33, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Un caşalot a murit pe o plajă din Scoţia cu 100 de kilograme de gunoaie în stomac

Un caşalot a murit pe o plajă din Scoţia cu 100 de kilograme de gunoaie în stomac

Postat la: 03.12.2019 09:14

Dan Parry, care locuieşte în apropiere, şi-a manifestat tristeţea la vederea plaselor de pescuit şi a gunoaielor din stomacul mamiferului. „Mă plimb în fiecare zi pe aceste plaje şi am mereu la mine o pungă pentru a strânge resturile de pe plajă, majoritatea legate de pescuit. Asta arată amploarea problemei pe care o avem cu poluarea marină", a declarat el pentru BBC.

Experţii care au disecat caşalotul pentru a determina cauza morţii au constatat că „starea animalului nu era neaparat una proastă şi deşi cantitatea de gunoi găsită ar fi putut duce la eşuarea sa pe plajă, nu au găsit dovezi că i-ar fi obstrucţionat intestinele".

„Cantitatea de plastic găsită în stomac este, totuşi, groaznică, probabil i-a afectat digestia şi demonstrează încă o dată pericolele pe care le reprezintă poluarea marină şi articolele de pescuit pierdute sau aruncate în mare", se arată pe pagina de Facebook a unei organizaţii pentru investigarea morţilor balenelor şi delfinilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu