Un miliardar îi va plăti despăgubiri de 58 de mil. $ unei angajate pe care a hărțuit-o sexual

Postat la: 03.12.2019 18:06

Miliardarul grec Alkiviades "Alki" David a fost condamnat să plătească despăgubiri de 58 de milioane de dolari uneia dintre asistentele sale pe care a hărţuit-o sexual.

Aceasta este una dintre cele mai mari sancţiuni de acest tip din istoria judiciară a Statelor Unite, a declarat luni avocatul victimei, citat de AFP.

Alki David, moştenitorul unei familii de industriaşi care s-au lansat şi în industria hologramelor şi a streamingului, a fost găsit vinovat de un tribunal din Los Angeles pentru acte de violenţă şi agresiuni sexuale comise asupra lui Mahim Khan, pe care o angajase în compania lui de producţie între anii 2014 şi 2015.

Această sentinţă "le reaminteşte prădătorilor, oriunde s-ar afla, că nu pot să facă rău cuiva şi să scape nepedepsiţi", a spus Mahim Khan într-o declaraţie pentru AFP.

Odată cu apariţia mişcării #MeToo, "femeile precum Mahim Khan nu mai acceptă să sufere în tăcere", a adăugat avocata ei, Gloria Allred, care consideră că despăgubirile de 58 de milioane de dolari acordate clientei sale sunt unele dintre cele mai mari din istoria judiciară americană.

Bazându-se pe dovezi clare, apărătorii lui Mahim Khan au afirmat în sala de judecată că Alki David o prindea de gât de mai multe ori pe săptămână pe fosta lui angajată pentru a o obliga să simuleze o felaţie.

Potrivit avocaţilor acuzării, miliardarul grec obişnuia şi să o prindă de părţile intime şi i-a dezvelit sânii cel puţin o dată, relatează Agerpres.

Alki David a negat orice hărţuire sexuală faţă de tânăra femeie.

El nu a fost prezent luni la tribunal, care i-a retras dreptul de autoapărare în instanţă, după ce, în cadrul unor audieri anterioare, miliardarul a folosit termeni virulenţi pentru a-i critica pe acuzatoare şi pe avocaţii acesteia.

Miliardarul de 51 de ani a dat publicităţii un comunicat în care a criticat sistemul judiciar american, considerându-l "fals" şi "în stare de urgenţă". În acelaşi document el i-a acuzat pe Mahim Khan şi pe martorii ei că au minţit în sala de judecată.

El fusese de mai multe ori acuzat de hărţuire şi a trebuit să plătească despăgubiri de 14 milioane de dolari în acest an altor două acuzatoare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu