Un sat izolat din Italia are doar doi locuitori și ambii insistă să poarte mască de frica Covid-19!

Postat la: 17.10.2020 - 16:22

Un sat din Italia este atât de izolat încât în prezent doar doi bărbați mai locuiesc acolo, iar în timpul pandemiei de coronavirus, chiar dacă sunt singuri în sat, când cei doi se întâlnesc în aer liber poartă masca de protecție. Cei doi susțin că este „o chestiune de principiu".

Giovanni Carilli şi Giampiero Nobili sunt singurii locuitori din satul italian Nortosce, aflat în centrul Italiei, iar în pandemia de coronavirus au dat un exemplu tuturor celor care nu poartă măști de protecție - în Italia, aceasta măsură este obligatorie, și chiar dacă nu au contact cu alte persoane, cei doi italieni poartă măști de protecție atunci când se întâlnesc.

„Sunt mort de frică din cauza virusului. Dacă mă îmbolnăvesc, sunt pe cont propriu, cine să aibă grijă de mine? Sunt bătrân, dar vreau să trăiesc în continuare pentru a avea grijă de oi, de viţa de vie, de stupi şi de livadă. Să caut trufe şi ciuperci. Îmi place viaţa mea", a povestit Carilli, în vârstă de 82 de ani. De asemenea, Nobili, în vârstă de 74 de ani, respectă cu sfințenia regula privind purtatul măștii din grijă faţă de vecinul său.

„Purtarea măştii şi respectarea distanţării sociale nu ţine doar de raţiuni de sănătate. Nu e ceva bun sau rău. Dacă există reguli trebuie să le respecţi de dragul tău şi a celor din jur. E o chestiune de principiu", a declarat Giampiero. Și atunci când se întâlnesc la domiciliul unuia dintre ei, aceștia păstrează distanța socială și se așază la o masă lungă de doi metri, fiecare stând la unul dintre capete, astfel încât să fie în siguranță.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu