Un teolog din Neamţ atacă Ordonanţa Militară în Justiţie pe motiv ca e disproportionata fata de pericolul real si ca interzice accesul in Biserica

Postat la: 28.03.2020 - 10:46

Teologul Mihai-Silviu Chirilă din Tasca, judeţul Neamţ, a chemat în judecată Ministerul de interne, atacând la Curtea de Apel Bacău Ordonanţa Militară, pe motiv că se încalcă cerințelor art. 53 din Constituție.

Articolul impune ca restrângerea temporară a drepturilor și libertăților să se facă respectându-se câteva principii: proporționalitatea cu pericolul invocat, nediscriminarea și neatacarea existenței dreptului în sine. Teologul mai argumentează, într-o plângere de câteva pagini, că măsura este disproporționată pentru că România este una dintre cele patru țări din Europa care au cerut derogare de la CEDO pentru restrângerea drepturilor cetățenești, alături de trei țări foste comuniste.

"Situația din țară se poate controla prin celelalte măsuri, nefiind nevoie de alungarea oamenilor din biserici într-o perioadă atât de importantă ca Sfintele Paști; este discriminatorie, deoarece este alungată din biserici doar o categorie de membri ai acestora, și aduce atingere libertății de conștiință, întrucât statul încalcă grav autonomia în organizare a cultului, permițându-și să facă reguli liturgice noi.", argumenteaza telogul din Tasca. El a publicat la Polirom cartea "Credinţe şi tradiţii nemţene."

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu