Unul dintre elevii care a lovit o profesoara a fost retinut!

Postat la: 07.12.2017 15:03

Unul dintre elevii care au lovit o profesoara la Scoala Poroschia din judetul Teleorman a fost retinut, miercuri seara, si urmeaza sa ajunga in fata instantei. De asemenea, trei elevi au nota la purtare scazuta la patru. Anchetatorii au extins cercetarile in cazul baiatului in varsta de 16 ani, ajungand la concluzia ca acesta a savarsit si infractiunea de lipsire de libertate, a declarat pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al IPJ Teleorman, Alexandra Dragole.

"Cel in varsta de 16 ani a fost retinut dupa ce s-au extins cercetarile in vederea savarsirii si a infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal. Urmeaza ca, in cursul zilei de astazi (joi - n.r.) sa fie prezentat instantei de judecata cu propunere corespunzatoare", a afirmat reprezentantul IPJ Teleorman. Totodata, in urma anchetei, pentru acte de violenta fizica si verbala asupra unui cadru didactic s-a stabilit sanctionarea cu mustrare scrisa si scaderea mediei la purtare la patru pentru trei elevi implicati direct in actul de agresiune, precum si observatie individuala pentru ceilalti elevi prezenti in clasa in momentul savarsirii actului de violenta, care au avut o atitudine pasiva. Saptamana trecuta, in mediul online au circulat imagini filmate intr-o scoala din comuna Poroschia, judetul Teleorman, in care o profesoara a fost batjocorita si lovita de elevi. In clasa se aflau si alti elevi, dar nimeni nu a intervenit, iar elevul care a filmat a folosit cuvinte jignitoare.

Profesoara agresata este cadru didactic suplinitor la Scoala Poroschia si este in primul an de invatamant. A sustinut examenul de titularizare anul acesta si a obtinut media 8. Cum nu a gasit catedra titularizabila, a optat pentru mai multe ore de suplinitor in mai multe scoli. Clasa in care a avut loc incidentul este cunoscuta ca fiind una cu probleme, iar din efectivul de 14 elevi, 12 au luat parte la hartuirea cadrului didactic, arata inspectorii ISJ.

In urma incidentului, profesoara a refuzat sa depuna plangere penala la Politie, iar Inspectoratul Scolar Judetean Teleorman nu poate lua decizia mutarii profesoarei la alta scoala, astfel ca aceasta va preda, in continuare, la clasa cu probleme. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) a cerut Guvernului masuri de protectie pentru profesori, dupa cazul din Teleorman.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu