Viorica Dancila si-a anuntat vizita la Bruxelles. Detalii despre viitorul comisar european al Romaniei

Postat la: 19.08.2019 - 10:24

Premierul Viorica Dancila a declarat ca pe 20 august va avea o deplasare la Bruxelles pentru a discuta cu presedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, pentru a discuta despre pozitia de comisar european din partea Romaniei.

Confruntata cu critici vehemente din partea opozitiei pentru nominalizarile facute la functia de comisar european, Viorica Dancila dezvaluie ca a vorbit cu Iohannis pe aceasta tema, avand practic acordul acestuia pentru cele doua nominalizari. „Am vorbit saptamana trecuta (cu seful statului - n.r.) despre comisarul european. am spus ca pe data de 20 voi merge la Bruxelles si voi avea o discutie cu presedintele Comisiei Europene", a afirmat Viorica Dancila intrebata cand a vorbit ultima oara cu Klaus Iohannis.

Premierul Viorica Dancila a trimis, vineri, Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile Romaniei pentru functia de comisar european, si anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica si Rovana Plumb. Pe 26 iulie, seful Executivului preciza ca Romania va trimite doua propuneri pentru functia de comisar european, „una de comisar femeie si una de comisar barbat".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu