Care sunt cele mai accesate site-uri matrimoniale românești și cum au evoluat în plină pandemie
Postat la: 03.08.2021 - 18:43
Pentru tot mai mulți români site-urile de matrimoniale reprezintă cea mai simplă și ușoară cale de a-și întâlni un potențial partener de cuplu și, de ce nu, chiar sufletul-pereche.
În România există multe astfel de site-uri de profil, dar și aplicații de dating intens utilizate. Multe dintre acestea dispun și de variantă gratuită astfel încât să fie mai ușor accesibile oricui. În schimb, pentru cei care vor să se bucure de mai multe facilități trebuie să scoată sume modice de bani, pentru un abonament.
Pe piață există o mulțime de variante din care oamenii pot alege. Însă, de departe, cele mai mari și de încredere site-uri matrimoniale romanești sunt următoarele:
1. Sentimente.ro - cel mai mare și de încredere site de matrimoniale românesc este sentimente.ro. Este si cel mai accesat site din România. Zilnic, peste 25.000 de persoane se loghează pe sentimente.ro. Avantajul acestui site, spre deosebire de altele, este că utilizatorii își pot crea un profil complet. Pe baza acestuia, un algoritm de căutare inteligent - Wally - îi va ajuta pe utilizatori să-și găsească partenerul potrivit.
Potrivit unui studiu realizat de sentimente.ro în urmă cu ceva timp, persoanele care se cunosc pe internet se căsătoresc după 18 luni. În schimb, cuplurile care se cunosc în mod tradițional așteaptă până la 40 de luni pentru a întemeia o familie.
2. Un alt site de dating din România este matrimoniale.ro. Este al doilea ca mărime după sentimente.ro, având zeci de mii de membri înregistrați.
3. De asemenea, site-ul cuplari.ro este extrem de popular în rândul românilor, însă oferă mai puține facilități. Asta nu înseamnă însă că nu îți poți găsi jumătatea.
Pandemia a dus la o creștere a numărului de persoane care au accesat site-urile de dating. De exemplu, cel mai mare site de dating din România, Sentimente.ro, a avut creșteri de 45% față de perioada anterioară. Într-o singură lună utilizatorii site-ului au schimbat aproape 10 milioane de mesaje, ceea ce arata ca Românii au dorit să scape de singurătate și să aibă cu cine să discute în vremurile grele prin care am trecut cu toții.
Iar când vine vorba despre preferințe în a-și alege partenerul de viață, românii pun mare accent pe vârstă, locație sau greutate. Un alt criteriu tot mai important de căutare este cel bazat pe stilul alimentar. De exemplu, persoanele vegane își doresc alături un partener care a adoptat un stil de viață asemănător. Același lucru este valabil și în cazul vegetarienilor sau a celor non-vegani.
Tot mai mulți oameni își caută perechea pe site-uri matrimoniale românești, însă mulți dintre aceștia nu sunt dispuși să recunoască. Acest lucru vine fie din teama că apropiații vor rade de ei, fie din rușinea că au eșuat în a-și găsi dragostea. Cu toate acestea, în pandemie tot mai mulți oameni au apelat la site-uri de dating sau la aplicații de profil, din dorința de a-și găsi un partener. Asta și din cauza restricțiilor impuse de autorități.
Oana este unul dintre acești oameni. Și recunoaște că în acea perioadă nu avea unde să cunoască oameni noi. Prin urmare a apelat la site-uri de dating.
„A fost într-un fel exact tipul de socializare pe care-l aveam şi în realitate, adaptat la pandemie, unde nu puteai să ai contact cu oamenii aşa uşor. Hai să fim serioşi, toţi ne dorim să flirtăm la un moment dat şi să încercăm ceva nou", a mărturisit Oana, potrivit știrileprotv.ro.
Site-uri matrimoniale românești, cum este și sentimente.ro sunt dedicate tuturor vârstelor. Aici se pot înregistra persoane începând cu 18 ani și până la 100 de ani. Nu există o limită de vârstă în ceea ce îi privește pe seniori. Faptul că ai ajuns la 40, 50, 60 sau peste 70 de ani nu înseamnă că nu mai ai o șansă la iubire.
Mai mult, există aplicații specializate pe categorii de vârsta, cum ar fi 50 plus. O vârsta la care oamenii își găsesc mai greu perechea.
Deși aplicațiile de dating și site-uri matrimoniale românești sunt dedicate oricărei vârste și sunt tot mai accesate, românii rămân reticenți în a vorbi despre asta. Chiar dacă își fac cont și își găsesc dragostea online, nu vor sa vorbească despre asta.
„La noi în ţară încă este un subiect tabu, oamenilor le este teamă, dar teama vine dintr un soi de ruşine. Există concepţia că dacă apelezi la platformă nu eşti destul de bun, de capabil să faci asta singur, şi este ca şi când ar fi un eşec în plan personal. Ne este foarte greu să recunoaştem un eşec", declara psihologul Oana Nicolau, potrivit sursei citate.
Comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu