Cel mai bătrân om din lume a murit la vârsta de 116 ani. Povestea incredibilă a lui Fredie Blom

Postat la: 23.08.2020 - 21:59

Un sud-african considerat ca fiind cel mai bătrân om din lume a murit la vârsta venerabilă de 116 ani. Documentele de identitate ale sud-africanului Fredie Blom arată că s-a născut în provincia Eastern Cape, în luna mai a anului 1904, chiar dacă informația nu a fost verificată niciodată de cei de la Cartea Recordurilor.

Mai mulți membri ai familiei lui Fredie Blom au fost răpuși de pandemia de gripă spaniolă din 1918, pe când acesta era doar un adolescent. Blom a declarat, în 2018, pentru BBC, că nu deține o rețetă secretă pentru longevitatea sa. "Există un singur lucru - Cel de Sus (Dumnezeu). El deține toată puterea. Eu nu am nimic. Pot muri oricând, dar El mă susține", a spus bătrânul.

Blom a lucrat toată viața în agricultură și construcții și a renunțat la muncă de abia la 80 de ani. În urmă cu mulți ani a renunțat la băutură, dar a rămas cu viciul tutunului. La a 116-a aniversare a sa, acesta nu a mai putut să-și cumpere țigări, deoarece guvernul sud-african a impus starea de urgență, din cauza pandemiei de Covid-19.

Familia lui Blom a spus că acesta a murit sâmbătă, în Cape Town, din cauze naturale. La 116 ani, bătrânul încă mai tăia lemne în curte! „În urmă cu două săptămâni, bunicul nostru încă mai tăia lemne", a declarat purtătorul de cuvânt al familie, Andre Naidoo, pentru AFP. „Era un om puternic, mândru". Dar în câteva zile Blom a ajuns „o mână de om", a adăugat oficialul respectiv. Potrivit familiei, moartea bătrânului nu a avut nicio legătură cu pandemia de coronavirus.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu