''Colectiv'', cel mai bun film strain la premiile criticilor din SUA. Drama ''Nomadland'' a obtinut patru trofee

Postat la: 10.01.2021 - 13:43

Drama "Nomadland" a regizoarei de origine chineza Chloe Zhao a fost desemnata cel mai bun film din anul 2020 de cei mai importanti critici din Statele Unite, informeaza duminica DPA.

Societatea Nationala a Criticilor de Film (National Society of Film Critics - NSFC) din SUA a facut anuntul pe Twitter sambata. Pe langa trofeul pentru cel mai bun film, "Nomadland' a castigat de asemenea alte trei premii, pentru cel mai bun regizor, cea mai buna cinematografie si cea mai buna actrita, pentru rolul principal interpretat de Frances McDormand.

In "Nomadland', actrita americana Frances McDormand, in varsta de 63 de ani, joaca rolul unei femei care devine un fel de nomad al zilelor noastre, transformandu-si camioneta intr-o locuinta mobila si calatorind alaturi de alti compatrioti intr-o caravana ce strabate vestul american, dupa colapsul economic al unui orasel din Nevada.

Premiul pentru cel mai bun actor i-a revenit britanicului Delroy Lindo, in varsta de 68 de ani, care interpreteaza rolul unui veteran din Vietnam in drama de razboi a lui Spike Lee "Da 5 Bloods".

Actrita din Bulgaria Maria Bakalova, in varsta de 24 de ani, a castigat premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru interpretarea sa din "Borat Subsequent Moviefilm", de Sacha Baron Cohen.

Actorul american Paul Raci, in varsta de 73 de ani, a castigat premiul pentru cel mai bun rol secundar din drama "Sound of Metal".

"Colectiv", documentarul romanesc in regia lui Alexander Nanau, despre incendiul devastator produs in 2015 in clubul bucurestean cu acelasi nume, in care zeci de persoane si-au pierdut viata, a primit premiul pentru cel mai bun film strain.

Pelicula "colectiv" a fost desemnata de Centrul National al Cinematografiei drept propunerea Romaniei la premiile Oscar 2021, in sectiunea "Cel mai bun lungmetraj international", anterior numita "Cel mai bun film strain". Este prima oara cand un documentar este propunerea Romaniei in competitia pentru premiile Academiei Americane de Film.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu